Doğru aydınlatma bir odayı tamamen değiştirebilir. Eviniz belirli noktalarda biraz karanlık görünüyorsa, gömme aydınlatma eklemek mükemmel bir çözüm olabilir. Gömme aydınlatma ve evinize nasıl ışık tutabileceği hakkında her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin.

Gömme Aydınlatma Nedir?
Gömme aydınlatma, tavan, duvar veya zemindeki içi boş bir açıklığa monte edilen aydınlatma armatürlerini ifade eder. Fikstür içi boş alana monte edildiğinde, ışık daha dar hale gelir ve dar bir spot ışığı olarak görünür. Gömme aydınlatma, avizeler veya diğer asılı ışıklar gibi çıkıntılı ışık fikstürlerine bir alternatif sunar. Gömme ışıklar, bir odayı aydınlatmak veya bir alana özellikle dikkat çekmek için kullanılır.Gömme bir ışık fikstürünü oluşturan iki ana bileşen vardır. İlk bileşen, ışığın etrafına oturan evinizin kendisidir. Işığın bu kısmı, duvarda veya tavanda gizli kalan donanımı içerir. İkinci bileşen, dışarıdan görülecek olan kaplamadır. Diğer aydınlatma armatürlerinin aksine, gömme aydınlatma tasarıma çok fazla düşünce gerektirmez.

Artıları
Gömme aydınlatma, armatürün aksine ışığın kendisi tasarım haline geldiği için normal aydınlatmadan farklıdır. Fikstürün çoğu bir duvarın veya tavanın arkasında gizlendiğinden, estetik açıdan hoş bir fikstür bulma konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Gömme aydınlatma, özellikle alçak tavanlı bir odada düşük asılı avizeler kullanmak için mükemmel bir alternatiftir. Şık tasarım, daha kısa odaların daha uzun görünmesini sağlar ve zaten sınırlı olan herhangi bir alanı almaz.

Çoğu aydınlatma armatürü bir odada ortalanırken, bu odanın kenarında ışık kaybına neden olur. Bir odanın kenarlarını ve köşelerini aydınlatmak için gömme ışıklar duvarlara yakın monte edilebilir. Gömme ışıklar da su geçirmez kapak ile mevcuttur, böylece herhangi bir güvenlik endişesi olmadan duşa monte edilebilirler.

Eksileri
Gömme aydınlatmanın çöküşü, çok küçük oldukları için, daha geniş bir alanı aydınlatmak için çoklu yüklemeniz gerekecek – muhtemelen aydınlatma projenizin fiyatını artıracaktır. Bunun üzerine, daha fazla ışık takıldığında, duvarda veya tavanda daha fazla delik oluşturulur. Soğuk aylarda, ısı bu deliklerden kaçma eğilimindedir ve bu da ısı faturanızın artmasına neden olabilir.

Gömme ışıklar, geleneksel çıkıntılı armatürlere mükemmel bir alternatiftir. Şık tasarımları, bir odayı çok iyi aydınlatırken yer ayırmadan ve her şeyi daha küçük alanlarda kullanmalarına izin verir. Evinize gömme aydınlatma eklemeye hazır olduğunuzda, bölgenizdeki profesyonellerle iletişim kurmak için aşağıdaki afişi tıklamanız yeterlidir. Eviniz kısa sürede daha iyi aydınlatılacak!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.